Καταστράφηκαν 15 εκατ. δόσεις εμβολίων της Johnson & Johnson

Καταστράφηκαν 15 εκατ. δόσεις εμβολίων της Johnson & Johnson

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι μια παρτίδα των εμβολίων της κατά της Covid-19 δεν πληροί τον ποιοτικό έλεγχο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς να διευκρινίζει πόσες δόσεις χάθηκαν και πώς αυτό το πρόβλημα θα επηρεάσει τις μελλοντικές παραδόσεις. Ωστόσο, οι NYT έκαναν λόγο, χωρίς να αναφέρουν την πηγή τους, ότι καταστράφηκαν περίπου 15 εκατομμύρια δόσεις. 

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι υπήρξε πρόβλημα με ένα συστατικό που χρησιμοποιήθηκε στο εμβόλιο, το οποίο παράγεται στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, σε εγκατάσταση που ανήκει στην Emergent Biosolutions, μία από τις δέκα εταιρείες που η J&J χρησιμοποιεί για να επισπεύσει την παρασκευή του εμβολίου. 

Οι υπάλληλοι στο εργοστάσιο που παρασκευάζουν εμβόλια για την J&J και την AstraZeneca μπέρδεψαν κατά λάθος τα συστατικά των εμβολίων πριν από αρκετές εβδομάδες, όπως ανέφεραν οι New York Times, προσθέτοντας ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι απέδωσαν το περιστατικό σε ανθρώπινο λάθος.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε και κοινοποιήθηκε στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), δήλωσε η J&J, προσθέτοντας ότι στέλνει στο εργοστάσιο περισσότερους ανθρώπους για να επιβλέπουν την παρασκευή. 

Η J&J είπε ότι το εργοστάσιο της Emergent δεν είχε ακόμη εγκριθεί από την FDA για να συμμετάσχει στην παρασκευή των εμβολίων. Η Emergent πάντως αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. 

Η J&J είχε δεσμευτεί να παράσχει 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στην κυβέρνηση των ΗΠΑ έως τα τέλη Μαρτίου και 80 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Στην ανακοίνωσή της σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε ανέφερε ότι ο στόχος αυτός ναι μεν εξακολουθεί να ισχύει ωστόσο θεωρεί πιο πιθανή την παράδοσή τους το αργότερο έως το τέλος Ιουνίου. 

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή