Ο Μπάιντεν παρουσίασε επενδυτικό σχέδιο δύο τρισ. δολαρίων

Ο Μπάιντεν παρουσίασε επενδυτικό σχέδιο δύο τρισ. δολαρίων

«Επένδυση που γίνεται μια φορά σε κάθε γενιά»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο γιγαντιαίας επένδυσης για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας και το μεγαλύτερο πρόγραμμα αύξησης της απασχόλησης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο παρουσίασε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, την Τετάρτη.

Το πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει δαπάνες 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, θα αποτελέσει «επένδυση στην Αμερική που γίνεται μια φορά σε κάθε γενιά», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν παρουσιάζοντάς το στο Πίτσμπεργκ, ενώ πρόσθεσε πως «δεν έχουμε ξαναδεί ή κάνει τίποτα παρόμοιο».

Το σχέδιο θα «δημιουργήσει εκατομμύρια καλές δουλειές», με τον Λευκό Οίκο να συγκρίνει το μέγεθος της επένδυσης με την εποχή που οι ΗΠΑ «κέρδισαν την κούρσα του διαστήματος». Κατά τον κ. Μπάιντεν, το πρόγραμμα αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου οι ΗΠΑ να μπορέσουν να «νικήσουν στον ανταγωνισμό με την Κίνα». «Πρέπει να το εφαρμόσουμε», επέμεινε.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Το πρόγραμμα προβλέπει να εκσυγχρονιστούν 32.000 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου, 10.000 γέφυρες, να κατασκευαστούν περισσότερα αεροδρόμια, να δοθούν κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση.

Ακόμη, προβλέπει βελτίωση της ποιότητας των συστημάτων υδροδότησης, ηλεκτροδότησης, των ευρυζωνικών δικτύων, της ποιότητας της στέγης.

«Για να το πω απλά, αυτές είναι επενδύσεις που πρέπει να κάνουμε», είπε ο Τζο Μπάιντεν. «Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να μην τις κάνουμε» συμπλήρωσε.

Το σχέδιο υπόκειται στην έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου. Προκειμένου να υιοθετηθεί ένα σχέδιο τέτοιου μεγέθους, ο ένοικος του Λευκού Οίκου θα χρειαστεί τις ψήφους περίπου 10 Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στο σώμα, Μιτς Μακόνελ, απέρριψε το σχέδιο του κ. Μπάιντεν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή