Περαστικοί σώζουν οικογένεια από φλεγόμενο διαμέρισμα (βίντεο)

Περαστικοί σώζουν οικογένεια από φλεγόμενο διαμέρισμα (βίντεο)

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σωτήρια ήταν η παρέμβαση ορισμένων «Καλών Σαμαρειτών» σε γειτονιά της Νάντης, στη Γαλλίας, αφού σκαρφάλωσαν και διέσωσαν οικογένεια που το διαμέρισμά της καιγόταν.

Περαστικοί είδαν τις φλόγες να βγαίνουν από πολυκατοικία στη γαλλική πόλη στις όχθες του Ατλαντικού και έσπευσαν να βοηθήσουν. Επρόκειτο προφανώς για μια παρέα νεαρών μεταναστών, που ανέλαβαν να σώσουν από τις φλόγες μια οικογένεια προτού καταφθάσει η πυροσβεστική.

Έριξαν στρώματα στο έδαφος μήπως πηδήξουν κάτω οι παγιδευμένοι στο διαμέρισμα, με τον πανικόβλητο πατέρα της οικογένειας να ρίχνει από το μπαλκόνι στα στρώματα το τυλιγμένο σε κουβέρτα έξι μηνών παιδί του.

Το βίντεο που μαγνητοσκόπησε με κινητό τηλέφωνο η σύζυγος ενός από τους νεαρούς δείχνει τουλάχιστον πέντε άνδρες να έχουν σκαρφαλώσει μέχρι το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου σχηματίζοντας μια κάθετη ανθρώπινη αλυσίδα.

Κατόπιν πήραν χέρι-με-χέρι τα ενήλικα μέλη της πυρόπληκτης οικογένειας και τα κατέβασαν έξω στον περίβολο, ασφαλή από τις φλόγες στην πολυκατοικία, ενώ άλλοι από κάτω παρακινούσαν όσους είχαν παγιδευθεί να κατέβουν κι εκείνοι διά της ιδίας οδού.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη συνοικία Μποτιέγ την περασμένη Κυριακή, και ευτυχώς το βρέφος είναι σε σχετικά καλή κατάσταση παρά την εισπνοή καπνού, σύμφωνα με γαλλικά ρεπορτάζ.

Πηγή: ABC News, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή