Δίκη Φλόιντ: Στο φως νέος διάλογος που είχε ο Σόβιν με μάρτυρα (vid)

Δίκη Φλόιντ: Στο φως νέος διάλογος που είχε ο Σόβιν με μάρτυρα (vid)

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάλογο με έναν μάρτυρα είχε ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, τον περασμένο Μάιο, λίγες στιγμές αφότου ασθενοφόρο αναχώρησε από σημείο.

Κάμερα στο σώμα του αστυνομικού κατέγραψε τις πρώτες του αντιδράσεις, μετά τη μεταφορά του Τζορτζ Φλόιντ στο νοσοκομείο.

Δείτε ακόμη:
• Δίκη Φλόιντ: Οι ενοχές του ταμία και οι τελευταίες στιγμές πριν από το βασανισμό του

«Αυτή είναι η γνώμη ενός ατόμου», ανέφερε ο αστυνομικός καθώς έμπαινε στο περιπολικό. «Έπρεπε να ελέγξουμε αυτόν τον τύπο επειδή είναι αρκετά μεγαλόσωμος. Φαίνεται ότι πιθανότατα ενεπλάκη σε κάτι» συμπλήρωσε.

Το σύντομο απόσπασμα παρουσιάστηκε στη δίκη του την Τετάρτη. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούγεται η οπτική του πρώην αξιωματικού, 10 μήνες από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ κάτω από το γόνατό του, που πυροδότησε ένα παγκόσμιο κίνημα διαμαρτυρίας.

Διαβάστε επίσης:
• Στο εδώλιο ο ρατσισμός

Ο 61χρονος μάρτυρας Τσαρλς Μακμίλαν κατέθεσε ότι παρατήρησε τη σύλληψη του Φλόιντ στις 25 Μαΐου 2020 και ότι τον ενθάρρυνε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της αστυνομίας.

Ενώ ο αστυνομικός είχε βάλει το γόνατό του στον λαιμό του Φλόιντ, ο οποίος φώναζε για βοήθεια, ο μάρτυρας ακούγεται σε βίντεο να λέει «βγάλε το γόνατό σου από το λαιμό του».

Διαβάστε επίσης:
• «Εκλιπαρούσε για τη ζωή του»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στη δίκη Φλόιντ

Αφού ο Φλόιντ παρελήφθη δίχως τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο, ο μάρτυρας είχε μια σύντομη συνομιλία με τον αστυνομικό επειδή «αυτό που παρακολούθησα ήταν λάθος», όπως τόνισε.

Με πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή