Ε.Ε: Ζητά εξαγορά δέκα εκατ. δόσεων του εμβολίου ΑstraZeneca από την Ινδία

Ε.Ε: Ζητά εξαγορά δέκα εκατ. δόσεων του εμβολίου ΑstraZeneca από την Ινδία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aίτημα προς την Ινδία για αγορά 10 εκατ. δόσεων εμβολίων της AstraZeneca κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με πηγή της ινδικής κυβέρνησης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. 

Η Ε.Ε. ζητεί τις δόσεις από την εταιρεία Serum, τον μεγαλύτερο παρασκευαστή εμβολίων του πλανήτη, προκειμένου να αντισταθμίσει τις ελλείψεις εφοδιασμού από τα ευρωπαϊκά εργοστάσια της AstraZeneca και να επιταχύνει τη διάθεση εμβολίων του μπλοκ. 

Όπως σημειώνει η ίδια πηγή στο πρακτορείο, πάντως, δεν θεωρείται πιθανό να υπάρξει άμεση έγκριση από την πλευρά της Ινδίας, η οποία από την πλευρά της αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να επεκτείνει την εγχώρια παραγωγή και να αυξήσει την πρόοδο των εμβολιασμών. 

Οι πιέσεις, πάντως, προς την ασιατική χώρα για εξαγωγές εμβολίων αυξάνονται, καθώς και η βρετανική πλευρά εντείνει τις προσπάθειες για το δεύτερο μισό των 10 εκατ. δόσεων που έχει παραγγείλει από τον ίδιο παρασκευαστή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή