ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Τόκιο 2021: «Φρένο» στην ολυμπιακή λαμπαδηδρομία βάζει η Οζάκα

Τόκιο 2021: «Φρένο» στην ολυμπιακή λαμπαδηδρομία βάζει η Οζάκα

Ως η πρώτη μεγάλη δοκιμασία για τη διαχείριση της πανδημίας, παρουσία πλήθους, χαρακτηρίζεται η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία των 121 ημερών στην Ιαπωνία, με την Οζάκα να ετοιμάζεται να «φρενάρει» τη διαδικασία.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τη λαμπαδηδρομία στους δρόμους της Οζάκα», δήλωσε ο κυβερνήτης Χιροφούμι Γιοσίμαρα σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες με τους διοργανωτές θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα.

«Θα ήθελα να συζητήσω με την οργανωτική επιτροπή του Τόκιο 2020 εάν θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο αντί της λαμπαδηδρομίας», πρόσθεσε.

Οι διοργανωτές απαιτούν από τους θεατές στους δρόμους να φορούν μάσκες, να τηρούν τις αποστάσεις και να αποφεύγουν τις επευφημίες, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, αν και δεν έχουν αναφερθεί  μολύνσεις από τη λαμπαδηδρομία.

Η πόλη της Οζάκα είναι η πρωτεύουσα ενός από τους μεγαλύτερους νομούς της Ιαπωνίας, ο οποίος έχει πληθυσμό σχεδόν 9 εκατομμυρία κατοίκους, και αντιμετωπίζει μία έξαρση μολύνσεων που ξεπερνούν εκείνες του Τόκιο.

Πηγή: Reuters