ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: «Λήγει» διάταγμα του Τραμπ για την είσοδο ξένων προσωρινών εργαζόμενων

Μπάιντεν: «Λήγει» διάταγμα του Τραμπ για την είσοδο ξένων προσωρινών εργαζόμενων

Τη λήξη εφαρμογής ενός διατάγματος του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, η οποία είχε εμποδίσει αρκετούς ξένους προσωρινούς εργαζόμενους να εισέλθουν στις ΗΠΑ, αποφάσισε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν που ανήκει στους Δημοκρατικούς έχει ανακαλέσει μερικές από τις πολιτικές μετανάστευσης του Τραμπ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένης και της ανάκλησης ενός εκτελεστικού διατάγματος που εμπόδισε την είσοδο σε αμερικανικό έδαφος αρκετών μεταναστών που είχαν αιτηθεί βίζα.

Ο Τραμπ για πρώτη φορά είχε υπογράψει την προεδρική εντολή για τους προσωρινούς ξένους εργαζόμενους τον Ιούνιο του 2020, ενώ την ανανέωσε με ισχύ μέχρι την 31η Μαρτίου πριν από την αποχώρησή του από το Οβάλ Γραφείο.

Διαβάστε ακόμη: Τα πρώτα διατάγματα που υπέγραψε ο Μπάιντεν

Ο ίδιος είχε παρουσιάσει την εξέλιξη αυτή ως απαραίτητη για την προστασία των Αμερικανών εργαζόμενων, με δεδομένη την αύξηση της ανεργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Reuters, αλλά και άλλα ΜΜΕ, αναφέρθηκαν στην προγραμματισμένη κίνηση λήξης του αναφερόμενου προεδρικού διατάγματος νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters