Τούρκος υπ. Ενέργειας: Τα σεισμογραφικά και τα γεωτρύπανά μας επιστρέφουν σύντομα στην Αν. Μεσόγειο

Τούρκος υπ. Ενέργειας: Τα σεισμογραφικά και τα γεωτρύπανά μας επιστρέφουν σύντομα στην Αν. Μεσόγειο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Upd. 20.15 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε πως σύντομα τα γεωτρύπανα και τα σεισμογραφικά πλοία της Τουρκίας θα επιστρέψουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Φατίχ Ντονμέζ στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber αναφέρθηκε στις έρευνες που πραγματοποιούν τα γεωτρύπανα της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα και αναφέρθηκε και στις έρευνες που σχεδιάζει η χώρα του στην Ανατολική Μεσόγειο.

«To Oruc Reis συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες του στα ανοιχτά της Αττάλειας. Το Μπαρμπαρός πήγε για μακροχρόνια συντήρηση και είναι στα ναυπηγεία στην Τούζλα. Τo Γιαβούζ ολοκληρώνει τις προμήθειες του και σύντομα θα επιστρέψει στις προγραμματισμένες τους εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο Ντονμέζ.

Διαβάστε επίσης:
Ενημέρωση Οστιν για τις προκλήσεις Αγκυρας το 2020
Κ. Φλώρος: Προβοκάτορας η Τουρκία – Μη σοβαρή η απειλή casus belli

Γ. Πλακιωτάκης: Το Λιμενικό εμπόδισε τα σχέδια των διακινητών

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σημείωσε πως ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και η αποφασιστικότητα των στελεχών του λιμενικού εμπόδισε τα σχέδια των διακινητών και ακύρωσε μια ακόμα προσπάθεια της Τουρκίας να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο, αναφερόμενος στα έξι περιστατικά ανοικτά της Λέσβου, κατά τα οποία, όπως αναφέρει το Λιμενικό, λέμβοι με αλλοδαπούς «επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με την συνοδεία τουρκικών ακταιωρών». 

«Το Λιμενικό Σώμα αντιμετώπισε με επιτυχία πολλαπλές απόπειρες παραβίασης των θαλάσσιων συνόρων μας, που έγιναν μάλιστα με την κάλυψη και τη βοήθεια τουρκικών ακταιωρών» τόνισε.

Διαβεβαίωσε, δε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ότι η προστασία των συνόρων είναι και θα συνεχίσει να είναι αποτελεσματική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή