Γερμανία: Και ο Μπρίνκχαους στο παιχνίδι της καγκελαρίας

Γερμανία: Και ο Μπρίνκχαους στο παιχνίδι της καγκελαρίας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Αντί να ξεκαθαρίσει το τοπίο ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους υποψήφιους καγκελαρίους των Χριστιανοδημοκρατών, προστέθηκε και τρίτος. Πέρα από τον Αρμιν Λάσετ, που διεκδικεί τη θέση του υποψήφιου καγκελαρίου ως επικεφαλής του κόμματος, και τον Μάρκους Ζέντερ που τη διεκδικεί βασιζόμενος στη δημοφιλία του, βουλευτές έβαλαν τώρα στο παιχνίδι και το όνομα του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Ραλφ Μπρίνκχαους. 

Ο Μπρίνκχαους είχε δείξει τη δημοτικότητά του στο εσωτερικό του κόμματος όταν εξελέγη στο αξίωμα του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, παρότι δεν είχε τη στήριξη της καγκελαρίου Μέρκελ. Πιο πρόσφατα, ο Μπρίνκχαους επενέβη στο σκάνδαλο διαφθοράς και προσωπικού πλουτισμού Χριστιανοδημοκρατών βουλευτών που λειτούργησαν ως μεσάζοντες για την προμήθεια μασκών. Ο Μπρίνχαους είχε ζητήσει από όλους να υπογράψουν δήλωση ότι δεν επωφελήθηκαν οικονομικά από την πανδημία. 

Ο 53χρονος πολιτικός από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία εκπροσωπεί όσους δεν θεωρούν ότι το παιχνίδι πρέπει να παιχτεί αποκλειστικά ανάμεσα στους Λάσετ και Σέντερ. Μεταξύ των δύο, πάντως, οι δημοσκοπήσεις βαραίνουν καθοριστικά υπέρ του Σέντερ. Σύμφωνα με τη μέτρηση Deutschlandtrend του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης, ποσοστό 54% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν ότι κατάλληλος για τη θέση του υποψήφιου πρωθυπουργού των Χριστιανοδημοκρατών είναι ο Μάρκους Ζέντερ, αντί 19% που υποστηρίζουν τον Λάσετ. Οταν το ερώτημα τεθεί μόνο στους ψηφοφόρους των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών, το ποσοστό του Σέντερ ανεβαίνει στο 79%, ενώ του Λάσετ δεν ξεπερνάει το 29%. 

Η ίδια δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η δυσαρέσκεια των πολιτών με την παρούσα κυβέρνηση βρίσκεται σε ύψη-ρεκόρ. Αν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή, οι Χριστιανοδημοκράτες θα αποσπούσαν 27%, χάνοντας επτά μονάδες, ενώ οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες θα έμεναν σταθεροί στις 16 μονάδες. Μεταξύ άλλων, τα ζητήματα που βαραίνουν αρνητικά για την κυβέρνηση είναι το σκάνδαλο των μασκών, η αργή πορεία των εμβολιασμών και η διαχείριση της πανδημίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή