ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Βρετανία: Δικαίωμα για δύο δωρεάν self-tests την εβδομάδα για κάθε Άγγλο

Βρετανία: Δικαίωμα για δύο δωρεάν self-tests την εβδομάδα για κάθε Άγγλο

Στροφή στα self-tests κάνει πλέον και η Βρετανία, με την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να προτείνει έως και δύο αυτοελέγχους την εβδομάδα δωρεάν στα πλαίσια του δεύτερου σταδίου ανοίγματος της βρετανικής αγοράς από την προσεχή Δευτέρα, 12 Απριλίου.

Από την Παρασκευή 9 Απριλίου οι κάτοικοι της Αγγλίας θα έχουν πρόσβαση σε δύο γρήγορα τεστ ανά εβδομάδα δωρεάν είτε από τους χώρους ελέγχων, είτε μέσω φαρμακείων είτε ακόμη μέσω ταχυδρομείου.

Τα τεστ θα προσφέρονται ήδη από την Τρίτη, 6 Απριλίου, στα παιδιά που θα πάνε στο σχολείο όπως και στις οικογένειές τους καθώς και σε όσους πρέπει να μεταβούν στον χώρο εργασίας. Οι εταιρίες με προσωπικό άνω των 10 ατόμων θα έχουν το δικαίωμα για δωρεάν συσκευές κατ’ οίκον ελέγχου των υπαλλήλων τους, που θα διατίθενται δωρεάν τουλάχιστον έως τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ, οι κατ’ οίκον έλεγχοι θα βοηθήσουν την καταπολέμηση τυχόν τοπικών εξάρσεων του κορωνοϊού.

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι «καθώς συνεχίζουμε την πρόοδό μας στο πρόγραμμα εμβολιασμών και τον οδικό χάρτη προεσκτικής χαλάρωσης των περιορισμών, τα τακτικά τεστ καθίστανται ακόμη πιο σημαντικά ώστε να μην πάνε χαμένες όλες αυτές οι προσπάθειες».

Τη Δευτέρα ο κ. Τζόνσον αναμένεται να ηγηθεί υπουργικού συμβουλίου όπου θα οριστικοποιηθεί η νέα χαλάρωση των μέτρων από τις 12 Απριλίου με το άνοιγμα καταστημάτων λιανικής, παμπ και εστιατορίων.

Πηγή: BBC, Bloomberg