Σικελία: Φυγόδικος «νονός» συνελήφθη όταν επέστρεψε για το Πάσχα

Σικελία: Φυγόδικος «νονός» συνελήφθη όταν επέστρεψε για το Πάσχα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «νονός» της ιταλικής μαφίας, Τζουζέπε Καλβαρούζο, ήταν φυγόδικος και ζούσε στη Βραζιλία, για χρόνια.

Όμως, χθες, ο 44χρονος φυγόδικος συνελήφθη από τους καραμπινιέρους στο Παλέρμο της Σικελίας, όπου είχε επιστρέψει για να γιορτάσει το καθολικό Πάσχα.

Οι καραμπινιέροι τον εντόπισαν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Σικελίας, ενώ ετοιμαζόταν να μεταβεί στο παλιό του σπίτι για να γευματίσει με φίλους και συγγενείς.

Παράλληλα, συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα ως μέλη της Κόζα Νόστρα. Όλοι κατηγορούνται για εκβιασμούς, απαγωγές και μαφιόζικη δράση.

Ο Καλβαρούζο, παρότι διέμενε μόνιμα στην Βραζιλία, συνέχιζε να ελέγχει την «μαφιόζικη φατρία» Παλιαρέλι, διατάσσοντας βίαιες επιθέσεις κατά όσων τολμούσαν να αμφισβητήσουν την ισχύ του, παρέχοντας χρήματα σε φυλακισμένους μαφιόζους και ελέγχοντας εμπορικές δραστηριότητες χάρη σε σειρά «αχυρανθρώπων».

Σύμφωνα με τις έρευνες, πολλοί καταστηματάρχες αναγκάζονταν να ζητήσουν την άδεια της μαφίας και του ίδιου για να μπορέσουν να ανοίξουν νέα εμπορική δραστηριότητα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή