ΗΠΑ: Η Μόσχα να δώσει εξηγήσεις για τις προκλήσεις στα σύνορα με Ουκρανία

ΗΠΑ: Η Μόσχα να δώσει εξηγήσεις για τις προκλήσεις στα σύνορα με Ουκρανία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξηγήσεις ζήτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες από τη Μόσχα σε ό,τι αφορά τις «προκλήσεις» στα σύνορα με την Ουκρανία, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εν μέσω των αναφορών για συγκέντρωση μεγάλου αριθμού Ρώσων στρατιωτών στη μεθόριο.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Νεντ Πράις είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσιγκτον θα ανησυχούσε από οποιαδήποτε προσπάθεια της Ρωσίας να εκφοβίσει την Ουκρανία, είτε αυτή συνέβαινε στο ρωσικό είτε στο ουκρανικό έδαφος.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον διαβεβαίωσε για την «ακλόνητη στήριξη» της αμερικανικής κυβέρνησης στην αντιπαράθεσή της με τους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

Από την πλευρά της, η Ρωσία αρνείται ότι οι κινήσεις μονάδων της συνιστούν απειλή για την Ουκρανία, ωστόσο προειδοποίησε ότι θα απαντήσει στις νέες κυρώσεις που επέβαλε το Κίεβο σε ρωσικές εταιρείες.

«Ζητήσαμε από τη Ρωσία μια εξήγηση για αυτές τις προκλήσεις. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι στείλαμε στους Ουκρανούς εταίρους μας ένα καθησυχαστικό μήνυμα», είπε ο Πράις.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν οι ΗΠΑ θεωρούν τις μετακινήσεις των ρωσικών στρατιωτικών μονάδων ως εκφοβισμό προς την Ουκρανία, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Φυσικά, οι Ρώσοι εδώ και κάποιο διάστημα επιδιώκουν να εκφοβίσουν και να παρενοχλήσουν τους γείτονές τους».

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή