ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οικογενειακή τραγωδία στο Τέξας

ΗΠΑ: Οικογενειακή τραγωδία στο Τέξας

ΝΤΑΛΑΣ, ΤΕΞΑΣ. Κλινική κατάθλιψη και εύκολη πρόσβαση σε όπλα ήταν ο δολοφονικός συνδυασμός που οδήγησε σε ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία στην μικρή πόλη Αλεν του Τέξας το βράδυ του Σαββάτου. Δύο αδέλφια, ηλικίας 19 και 21 ετών, έθεσαν τέλος στη ζωή τους αφού πρώτα σκότωσαν τους γονείς, τη γιαγιά και την αδελφή τους, «για να μη στενοχωρηθούν».

Ενας από τους δύο αδελφούς Τανβίρ και Φαρχάν Ταουχίντ άφησε μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram, με την οποία εξηγούσε ότι και οι δύο έπασχαν από κατάθλιψη και, έπειτα από προσεκτική εξέταση των επιλογών τους, είχαν αποφασίσει να αυτοκτονήσουν αφού σκοτώσουν πρώτα τους συγγενείς τους. Η αστυνομία ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της ανάρτησης από άτομο που ανησύχησε και μετέβη χθες το πρωί στο σπίτι της οικογένειας.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε μια σφαγή. Η γιαγιά, 77 ετών, που είχε μεταβεί στις ΗΠΑ από το Μπανγκλαντές για να επισκεφθεί την οικογένειά της, οι δύο γονείς, 54 και 56 ετών, καθώς και η 19χρονη δίδυμη αδελφή του ενός από τους δράστες ήταν νεκροί. Το ίδιο και οι δύο αδελφοί. 

«Φαίνεται ότι οι δύο αδελφοί είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους», είπε ο αστυνόμος Τζον Φέλτι. Ο μεγαλύτερος αδελφός είχε εγκαταλείψει πρόσφατα τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, ενώ ήταν σε ηλικία που μπορούσε να προμηθευτεί νομίμως όπλα. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν έλεγχοι της ψυχολογικής κατάστασης των ανθρώπων που προμηθεύονται όπλα είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες διατάξεις της αμερικανικής νομοθεσίας και έχει οδηγήσει σε πολλές τραγωδίες. Η συμμαθήτρια των διδύμων, Φαζία Ραχμάν, περιέγραψε την οικογένεια που μετακόμισε στο Τέξας από τη Νέα Υόρκη προ οκταετίας ως ανοικτή και φιλόξενη. «Τα παιδιά είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους», είπε.