Ταϊβάν: Η στιγμή της σύγκρουσης του τρένου με φορτηγό (βίντεο)

Ταϊβάν: Η στιγμή της σύγκρουσης του τρένου με φορτηγό (βίντεο)

Το όχημα που προκάλεσε το δυστύχημα είχε βρεθεί μόλις ένα λεπτό νωρίτερα στις ράγες

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φορτηγό που προκάλεσε το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ταϊβάν βρέθηκε στις ράγες μόλις ένα λεπτό πριν περάσει η αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με αυτό προκαλώντας τον θάνατο πάνω από 50 ανθρώπων την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που ερευνούν τις συνθήκες του χειρότερου περιστατικού στη σιδηροδρομική ιστορία της χώρας.

Με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλη την Ταϊβάν σε ένδειξη πένθους για τους 51 νεκρούς, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας των Μεταφορών στη χώρα της Ασίας, Δρ Γιουνγκ Χονγκ-τσου, δήλωσε ότι «σύμφωνα με τις πρώτες μας εκτιμήσεις υπήρχε μόλις κάτι παραπάνω από ένα λεπτό ανάμεσα στην ολίσθηση του φορτηγού στις γραμμές και στην πρόσκρουση σε αυτό του Ταρόκο Εξπρές».

Δημοσιεύοντας βίντεο με τα δευτερόλεπτα πριν και κατά τη σύγκρουση, που προκάλεσε και πάνω από 200 τραυματίες, ο Ταϊβανέζος εμπειρογνώμονας υπογράμμισε ότι ο οδηγός του τρένου έκανε ό,τι μπορούσε για να ελέγξει την αμαξοστοιχία των οκτώ βαγονιών, αλλά ήταν αδύνατο να τη σταματήσει έχοντας αρχική ταχύτητα σχεδόν 115 χιλιομέτρων την ώρα.

Τόσο ο οδηγός του τρένου όσο και ο βοηθός του συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών. Στα νοσοκομεία της Ταϊβάν νοσηλεύονται σε σοβαρή κατράσταση 35 τραυματίες.

Ο οδηγός του φορτηγού κρατείται, και ελέγχεται εάν ευθύνεται για μη σωστή χρήση του χειρόφρενου, ή εάν προέκυψε κάποια μηχανική βλάβη στο όχημά του.

Πηγή: The Guardian, AP, CNA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή