Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Μιανμάρ

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Μιανμάρ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στρατός της Μιανμάρ διέλυσε, τα ξημερώματα, καταυλισμό διαδηλωτών στην πόλη Κάλε της επαρχίας Σαϊγκάνγκ. Μάλιστα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν αρκετοί διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, από την οποία ακούγονταν πυροβολισμοί. 

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mizzima μετέδωσε ότι σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και ανήρτησε φωτογραφίες στο Facebook από φωτιά που είχε ξεσπάσει κοντά σε σταθμευμένα οχήματα και από στρατιώτες που κρατούσαν τουφέκια στον δρόμο.

Μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, στη Μιανμάρ επικρατεί χάος με τους πολίτες να διαδηλώνουν και να απεργούν συνεχώς, παρά τη χρήση θανατηφόρας βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η δυνατότητα των νέων, που συμμετέχουν κυρίως στο κίνημα κατά της χούντας, να οργανώνονται και να μοιράζονται πληροφορίες μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης έχει κατασταλεί, καθώς έχουν επιβληθεί περιορισμοί στο διαδίκτυο.

Τα ιδιωτικά έντυπα μέσα έχουν αναστείλει την κυκλοφορία τους και οι διαδηλωτές προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους να μεταφέρουν το μήνυμά τους, δημιουργώντας δικές τους εφημερίδες σε φύλλα Α4, τα οποία μοιράζουν καθημερινά στους πολίτες.

Χθες, ο δρ. Σάσα, ηγέτης της παράλληλης κυβέρνησης με τους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης της Αούνγκ Σαν Σου Τσι και βουλευτές, δήλωσε ότι το νομικό του συμβούλιο θα υποβάλει στοιχεία, για τις ωμότητες που διαπράττει ο στρατός, σε υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτροπή έχει λάβει 180.000 στοιχεία και θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους ενός ανεξάρτητου ερευνητικού μηχανισμού για τη Μιανμάρ.

Περίπου 581 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τον στρατό και την αστυνομία, ενώ σχεδόν 3.500 άλλοι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με την Ένωση Αρωγής Πολιτικών Κρατούμενων (AAPP).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή