Ρωσία: Σοβαρά άρρωστος ο Αλεξέι Ναβάλνι

Ρωσία: Σοβαρά άρρωστος ο Αλεξέι Ναβάλνι

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Ο δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης είναι «σοβαρά άρρωστος» μετά τις αναφορές ότι μεταφέρθηκε σε θάλαμο ασθενών της φυλακής με αναπνευστική νόσο και εξετάστηκε για κορωνοϊό. Ο Ναβάλνι είπε σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα ότι είχε έντονο βήχα και ο πυρετός του έφτασε τους 38,1 βαθμούς. Αρκετοί κρατούμενοι από τον θάλαμό του έχουν ήδη υποβληθεί σε θεραπεία στο νοσοκομείο για φυματίωση, έγραψε ο Ναβάλνι. Λίγες ώρες αργότερα, η εφημερίδα Izvestia ανέφερε ότι ο επικριτής του Κρεμλίνου μεταφέρθηκε σε θάλαμο ασθενών, έκανε τεστ κορωνοϊού και εξετάστηκε και για άλλες ασθένειες.

Ενας από τους δικηγόρους του δήλωσε ότι μέλος της νομικής του ομάδας είδε χθες τον Ναβάλνι και ότι ήταν «σε αρκετά άσχημη κατάσταση». «Εχει χάσει πολύ βάρος, έχει έντονο βήχα και πυρετό», δήλωσε η δικηγόρος Ολγκα Μιχαΐλοβα στον ραδιοφωνικό σταθμό Echo of Moscow. «Ο άνθρωπος είναι σοβαρά άρρωστος. Είναι εξωφρενικό ότι η φυλακή τον οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση».

Ο Ναβάλνι έχει κηρύξει απεργία πείνας από την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι Αρχές αρνήθηκαν να του επιτρέψουν επίσκεψη από προσωπικό γιατρό για να εξετάσει ένα μούδιασμα και πόνο στην πλάτη και στα πόδια του, συμπτώματα τα οποία τον δυσκόλευαν στο περπάτημα. Σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ο Ναβάλνι έγραψε ότι τρεις τρόφιμοι στον θάλαμό του έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο πρόσφατα με φυματίωση και αστειεύθηκε ειρωνικά ότι αν είχε προσβληθεί από την ασθένεια, θα μπορούσε τουλάχιστον να ξεχάσει τον πόνο στην πλάτη του και το μούδιασμα στα πόδια του.

Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση της ιατρικής περίθαλψης του Ναβάλνι, ωστόσο ένας δικηγόρος του πιθανολογεί ότι ο θάλαμος των ασθενών βρίσκεται μέσα στην φυλακή IK-2, όπου και κρατείται. Η φυλακή IK-2 είναι γνωστή για τις αυστηρές συνθήκες κράτησης και απομόνωσης από τον έξω κόσμο. Ο Ναβάλνι συνέκρινε την IK-2 με ένα «στρατόπεδο συγκέντρωσης» και έχει παραπονεθεί έντονα για στέρηση ύπνου και άλλες ψυχολογικές πιέσεις από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή