Κορωνοϊός: Η Βρετανία επισπεύδει τους εμβολιασμούς με Moderna

Κορωνοϊός: Η Βρετανία επισπεύδει τους εμβολιασμούς με Moderna

Παραλαμβάνει τα εμβόλια της εταιρίας δύο εβδομάδες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Βρετανία αρχίζει από την Τετάρτη τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Moderna, δύο εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι προγραμματιζόταν, εν μέσω αντιδικιών στην Ευρώπη για το βασικό εμβόλιο του βρετανικού προγράμματος, αυτό της AstraZeneca, αλλά και έλλειψης δόσεων για τις ανάγκες του Απριλίου.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι οι εμβολιασμοί με το αμερικανικό σκεύασμα θα ξεκινήσουν από τη δυτική Ουαλία και θα επεκταθούν άμεσα σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για το τρίο εμβόλιο που μοιράζεται στη Βρετανία, ύστερα από εκείνα της Pfizer/BioNTech και της AstraZeneca, με το Λονδίνο να έχει παραγγείλει 17 εκατ. δόσεις από τη Moderna.

Παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων τον Απρίλιο, η βρετανική κυβέρνηση επιμένει ότι η πορεία προς τον στόχο του εμβολιασμού όλων των ενηλίκων πολιτών έως τα τέλη Ιουλίου συνεχίζεται κανονικά.

Ήδη από τον περασμένο μήνα το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αγγλία έχει προειδοποιήσει για «σημαντική ελάττωση» των διαθέσιμων εμβολίων για τον Απρίλιο, κάτι που σημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι που περιμένουν τη δεύτερη δόση θα πρέπει να πάρουν προτεραιότητα έναντι των νεότερων που περιμένουν για την πρώτη τους δόση – όπως δηλαδή συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Ήδη τρεις στους πέντε ενηλίκους στη Βρετανία έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σύμφωνα με τον κ. Χάνκοκ, με εντυπωσιακά αποτελέσματα στον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η επίσπευση στην παραλαβή των εμβολίων της Moderna έρχεται καθώς ο ρυθμός των εμβολίων στην Αγγλία προβλέπεται πλέον να πέφτει στα 2,7 εκατ. δόσεις την εβδομάδα έως τα τέλη Ιουλίου, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 3,2 εκατ. δόσεις, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Πηγή: Bloomberg, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή