Μ. Σχοινάς: Το πράσινο πιστοποιητικό, «κλειδί» για την επιστροφή στην κανονικότητα

Μ. Σχοινάς: Το πράσινο πιστοποιητικό, «κλειδί» για την επιστροφή στην κανονικότητα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις δοκιμασίες, στις οποίες υποβλήθηκαν τα ευρωπαϊκά συστήματα εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά κατάφεραν να ανταπεξέλθουν, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η κρίση «δεν ανέτρεψε τις αξίες και τις αρχές μας» και χαρακτήρισε το πιστοποιητικό εμβολιασμού ως το «κλειδί» για την επιστροφή στην κανονικότητα

«O ευρωπαϊκός τρόπος ζωής μας κλονίστηκε, απειλήθηκε αλλά άντεξε», επεσήμανε ο Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας, για την κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός, στην εκπομπή «la faute à l’Europe».

«Τα συστήματά μας, της δημόσιας υγείας, της δημόσιας εκπαίδευσης, η αλληλεγγύη των κοινωνιών μας δοκιμάστηκαν, αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι εμείς στην Ευρώπη έχουμε απόθεμα αλληλεγγύης, ανθεκτικότητας, αντοχής, ακόμη κι απέναντι σε καταστάσεις ιδιαίτερες», σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Όπως είπε, για τον ίδιο θετική έκπληξη είναι τ’ ότι βλέπει πως «αυτή η γενικευμένη κρίση δεν ανέτρεψε τις αξίες μας, τις αρχές μας».

«Οι πυλώνες των κοινωνιών μας άντεξαν», τόνισε.

Αναφορικά με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν το χαρακτήρισε ως «το κλειδί της επιστροφής στην κανονικότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή