Οι Άγγλοι προτιμούν να πάει απευθείας το στέμμα στον Ουίλιαμ

Οι Άγγλοι προτιμούν να πάει απευθείας το στέμμα στον Ουίλιαμ

Ωστόσο οι νεότεροι προτιμούν τον Χάρι έναντι του αδελφού ή του πατέρα του

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και όχι τον διάδοχο του θρόνου Κάρολο προτιμούν οι Βρετανοί να διαδεχθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στον βρετανικό Τύπο.

Το 47% των υπηκόων του αγγλικού στέμματος προτιμούν τα σκήπτρα να περάσουν απευθείας στον πρώτο εγγονό της βασίλισσας, τον δημοφιλή Ουίλιαμ, προσπερνώντας τον Πρίγκιπα της Ουαλίας και πατέρα του, που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις μόνο του 27% των υπηκόων.

Το σημαντικό αυτό εύρημα ανήκει στην έρευνα της Deltapoll μεταξύ 1.590 ενηλίκων Βρετανών μεταξύ 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου.

Ωστόσο πιο εντυπωσιακό είναι το εύρημα για το έρεισμα που έχει ο δευτερότοκος γιος του πρίγκιπα Καρόλου, Χάρι, στους νέους, καθώς η ίδια έρευνα βρήκε ότι οι υπήκοοι ηλικίας 18 έως 24 ετών προτιμούν τον 36χρονο πρίγκιπα έναντι του πατέρα του και του μεγάλου αδελφού του για το στέμμα, μολονότι έχει παραιτηθεί των προνομίων και έχει φύγει για τις Ηνωμένες Πολιτείες με τη Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν.

Καταγράφοντας το χάσμα γενεών που επικρατεί στη Βρετανία, η έρευνα σημειώνει ότι το 51% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν κάνει κακό στη φήμη της μοναρχίας. Σημειώνεται ότι ο Δούκας του Σάσεξ είναι έκτος στη σειρά για τον αγγλικό θρόνο.

Παρά τις σημαντικές προσπάθειες του Καρόλου για βελτίωση της δημόσιας εικόνας του τις δύο τελευταίες δεκαετίες, η δημοτικότητά του παραμένει σαφώς χαμηλότερη εκείνων της μητέρας του και των γιων του.

Εξάλλου το ποσοστό όσων απάντησαν ότι θέλουν την κατάργηση της μοναρχίας ανήλθε στο 18%.

Πηγή: The Mirror, Daily Mail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή