Το σχόλιο της Κομισιόν για το διπλωματικό ατόπημα της Άγκυρας κατά Φον ντερ Λάιεν

Το σχόλιο της Κομισιόν για το διπλωματικό ατόπημα της Άγκυρας κατά Φον ντερ Λάιεν

Κομισιόν: Το διπλωματικό ατόπημα της Άγκυρας κατά Φον ντερ Λάιεν «όξυνε την εστίασή» της στα δικαιώματα των γυναικών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εμπειρία του διπλωματικού ατοπήματος της Άγκυρας εις βάρος της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, «όξυνε την εστίασή» της στο ζήτημα των δικαιωμάτων των γυναικών και της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Έρικ Μαμέρ, αναφερόμενος στο βίντεο με την επικεφαλής της Κομισιόν να στέκεται όρθια μπροστά στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, καθώς δεν είχε προβλεφθεί θέση για εκείνη στην αίθουσα συσκέψεων στο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας. 

Ο κ. Μαμέρ υπογράμμισε ότι η πρόεδρος της Κομισιόν είναι «ισότιμη στο πρωτόκολλο» με τον πρόεδρο Μισέλ, προτίμησε όμως να εστιάσει στην ουσία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κ. Φον ντερ Λάιεν ζήτησε από την ομάδα της να διασφαλίσει ότι στο μέλλον δεν θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο. «Θα γίνουν οι απαραίτητες επαφές με όσους εμπλέκονται» στην παραβίαση του πρωτοκόλλου, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

⇒Διαβάστε επίσης: «Καθαρά» μηνύματα Ε.Ε. στην Άγκυρα

Η αμήχανη στιγμή που σημειώθηκε χθες, κατά την επίσκεψη των Ευρωπαίων επικεφαλής στην Άγκυρα προκάλεσε – σύμφωνα με τη Washington Post- διπλωματική αναταραχή.

Στο βίντεο φαίνονται ο κ. Μισέλ και ο κ. Ερντογάν να κάθονται στις δύο πολυθρόνες, ενώ η κ. Φον ντερ Λάιεν στέκεται όρθια και αμήχανη, κοιτάζοντάς τους και χωρίς να γνωρίζει πού θα καθίσει η ίδια.

Τελικώς, η πρόεδρος της Κομισιόν κάθεται σε έναν καναπέ απέναντι από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος -σύμφωνα με το διπλωματικό πρωτόκολλο- βρίσκεται χαμηλότερα στην ιεραρχία. 

⇒Διαβάστε επίσης: Βίντεο: Ο Ερντογάν άφησε όρθια την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή