Μέρκελ: Υπέρ σκληρού, σύντομου lockdown σε όλη τη Γερμανία

Μέρκελ: Υπέρ σκληρού, σύντομου lockdown σε όλη τη Γερμανία

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Άγκελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ ενός σύντομου, σκληρού lockdown σε ολόκληρη τη Γερμανία, προκειμένου να μειωθεί η έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα, ανέφερε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. 

«Οι εισηγήσεις για ένα μικρό, ομοιόμορφο lockdown είναι σωστές», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Ούλρικε Ντέμερ, προσθέτοντας πως αυξάνονται συνεχώς οι νοσηλείες των Γερμανών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Σημείωσε δε πως η κυβέρνηση εξετάζει τα οριζόντια μέτρα, δηλαδή σε όλη τη χώρα αντί για τοπικά, ως ενδεχόμενα καλύτερη λύση. 

«Οι κατά τόπους διακυμάνσεις στα μέτρα δεν βοηθά στην αποδοχή τους», τόνισε χαρακτηριστικά η Ντέμερ. 

Στη Γερμανία παρατηρούνται διαφορές μεταξύ κρατιδίων στα μέτρα που εφαρμόζονται, καθώς κατά την περίοδο του Πάσχα, ενώ κάποιες περιοχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας τα μεσάνυχτα, άλλες προτίμησαν να πειραματιστούν με μορφές χαλάρωσης των μέτρων. 

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η πλειονότητα των 16 πρωθυπουργών των κρατιδίων εκφράζουν αντιθέσεις στο να επισπευστούν οι συζητήσεις για τα επόμενα βήματα, που ήταν προγραμματισμένες για τις 12 Απριλίου. 

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή