Το τούρκικο υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ιταλό πρέσβη για εξηγήσεις

Το τούρκικο υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ιταλό πρέσβη για εξηγήσεις

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κλήθηκε, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, ο Iταλός πρέσβης στην Άγκυρα, λίγο μετά τη σφοδρή επίθεση του Μάριο Ντράγκι κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε ακόμη: Ιταλο-τουρκική «σύρραξη» μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με μήνυμα του στο Twiter δήλωσε: «καταδικάζουμε απερίφραστα και επιστρέφουμε τις απαράδεκτες και λαϊκίστικες δηλώσεις του διορισμένου πρωθυπουργού της Ιταλίας εναντίον του εκλεγμένου προέδρου μας».

Νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι «ταπείνωσε» την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν και επεσήμανε χαρακτηριστικά πως είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με τους «δικτάτορες».

Διαβάστε ακόμη: Βίντεο: Ο Ερντογάν άφησε όρθια την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Υπενθυμίζεται πως το βίντεο με την πρόεδρο της Κομισιόν να στέκεται όρθια μπροστά στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τον Τούρκο πρόεδρο, καθώς δεν είχε προβλεφθεί θέση για εκείνη στην αίθουσα συσκέψεων στο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας, έκανε τον γύρο του κόσμου. 

Από την πλευρά της η Άγκυρα, μέσω του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστήριξε πως οι υπεύθυνοι του πρωτοκόλλου της Ε.Ε. είχαν ζητήσει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο και η Τουρκία εφάρμοσε όλες τις υποδείξεις και τα αιτήματα των Ευρωπαίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή