Μισέλ για «sofagate»: Λυπάμαι για την εικόνα που δόθηκε

Μισέλ για «sofagate»: Λυπάμαι για την εικόνα που δόθηκε

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη λύπη του για το περιστατικό που συνέβη στην Άγκυρα κατά τη συνάντηση της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Διαβάστε ακόμη: Ιταλο-τουρκική «σύρραξη» μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο LN24, ο Μισέλ ανέφερε ότι τη στιγμή που έφτασαν στην αίθουσα με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τοποθετήθηκαν με βάση το τουρκικό πρωτόκολλο, ενώ σημείωσε ότι υπήρξε συνάντηση προετοιμασίας ωστόσο «όχι με οπτικές λεπτομέρειες».

Μισέλ για «sofagate»: Λυπάμαι για την εικόνα που δόθηκε-1
To «επίμαχο» στιγμιότυπο

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε πως λυπάται βαθιά για την εικόνα που δόθηκε, εξηγώντας ότι είχε την πεποίθηση πως αντιδρώντας θα δημιουργούνταν «πολύ πιο σοβαρό περιστατικό».

Διαβάστε ακόμη: Αλυσιδωτές αντιδράσεις στις Βρυξέλλες για το «sofagate» – Η παρέμβαση Γιούνκερ

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι εικόνες «δεν αντικατοπτρίζουν το πραγματικό περιεχόμενο της συνάντησης» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος και η πρόεδρος της Κομισιόν επί τρεις ώρες συνολικά προωθούσαν τις ευρωπαϊκές αξίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή