Εμβόλιο Sputnik V: «Λιγότερο αποτελεσματικό» κατά της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

Εμβόλιο Sputnik V: «Λιγότερο αποτελεσματικό» κατά της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της Covid είναι λιγότερο αποτελεσματικό κατά της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του νέου κορωνοϊού, αναφέρει ο επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων που το ανέπτυξαν, προσθέτοντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τα άλλα εμβόλια

«Σε ό,τι αφορά το στέλεχος από τη Νότια Αφρική, μειώνεται η αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων που παράγονται από το Sputnik V, όπως και από άλλα εμβόλια», ανέφερε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax. 

Σημειώνεται ότι ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είπε στους συναδέλφους του υπουργούς Υγείας την Τετάρτη ότι το Βερολίνο ξεκινά διαπραγματεύσεις για την αγορά του Sputnik V, σύμφωνα με τρεις Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Επιβεβαιώνοντας μια έκθεση που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από το Reuters, οι διπλωμάτες δήλωσαν ότι ο Σπαν έκανε την ανακοίνωση σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. λίγο αφότου ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σόντερ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με Ρώσους παραγωγούς για την αγορά 2,5 εκατομμυρίων δόσεων.

Παράλληλα, τονίζεται ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 55% των Γερμανών θα δεχόταν να εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, εφόσον ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε τη χρήση του. 

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή