Εκπρόσωπος Ερντογάν: Κορύφωση διπροσωπίας οι δηλώσεις Ντράγκι

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Κορύφωση διπροσωπίας οι δηλώσεις Ντράγκι

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δίχως να ντραπούν, χαρακτηρίζουν ως “δικτάτορα” τον πρόεδρό μας, προσθέτουν όμως ότι πρέπει να συνεργαστούν με τον Ερντογάν στο θέμα των μεταναστών», αναφέρει ο εκπρόσωπος του κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, μετά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος αποκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν «δικτάτορα». 

«Αυτό είναι η κορύφωση της διπροσωπίας”», τονίζει σε δήλωσή του.

«Όσοι συμπεριφέρονται στους μετανάστες σαν δικτάτορες και δίχως ηθική, νομίζουν πως θα δώσουν μαθήματα δημοκρατίας», λέει ο Τσελίκ, ενώ προσθέτει ότι «αυτοί που χαιρετούν τους φασίστες της Ευρώπης, πιστεύουν ότι μπορούν όλους να τους καταδικάσουν στο όνομα της δημοκρατίας».

Σημειώνεται ότι το το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε την Ιταλία να «ανακαλέσει τις άδικες και κακοήθεις δηλώσεις». 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το υπουργείο «μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού σχετικά με τον πρόεδρό μας, ο Ιταλός πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε αμέσως στο υπουργείο μας. Ο αναπληρωτής υπουργός και υπεύθυνος για θέματα Ε.Ε. Φαρούκ Καϊμακτζί δήλωσε στον πρέσβη ότι η Τουρκία αποδοκιμάζει με έντονο τρόπο τις δηλώσεις του διορισμένου Ιταλού πρωθυπουργού για τον πρόεδρό μας Ερντογάν, ο οποίος έγινε πρόεδρος αφού έλαβε τον υψηλότερο ποσοστό λαϊκής ψήφου στην Ευρώπη».

Διαβάστε ακόμη 

Άγκυρα για δηλώσεις Ντράγκι: Ψάξτε για δικτάτορα στην ιστορία της Ιταλίας

Ιταλο-τουρκική «σύρραξη» μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή