Γαλλία: Η Μαρίν Λεπέν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022

Γαλλία: Η Μαρίν Λεπέν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλίδα ακροδεξιά πολιτικός Μαρίν Λεπέν είπε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2022 καθώς και ότι πιστεύει ότι είναι άκρως λογικό το σενάριο νίκης της. 

Διαβάστε ακόμη: Οι φοιτητές που «αλλάζουν» τη Γαλλία

«Θα είμαι για άλλη μια φορά υποψήφια για την προεδρία», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Λεπέν, η οποία ηγείται του ακροδεξιού κόμματος «Εθνική Συσπείρωση». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν νίκησε τη Μαρίν Λεπέν στις εκλογές του 2017. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν και πάλι τον Μακρόν και τη Λεπέν ως τους δύο υποψηφίους που είναι πιο πιθανό να προχωρήσουν στον τελευταίο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2022 στη Γαλλία, με τον Μακρόν να εμφανίζεται ως ο πιο πιθανός νικητής. 

Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας της Covid-19, την τρομοκρατία, τη μετανάστευση και τα βίαια εγκλήματα, έχουν επηρεάσει αρνητικά τον Μακρόν. 

Τον περασμένο μήνα, ο Ξαβιέ Μπερτράν, συντηρητικός πολιτικός που έχει υπάρξει υπουργός Υγείας της χώρας κατά την περίοδο 2005 – 2007, ανακοίνωσε επίσης την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή