Μπόρις Τζόνσον για πρίγκιπα Φίλιππο: «Ενέπνευσε τις ζωές αμέτρητων νέων ανθρώπων»

Μπόρις Τζόνσον για πρίγκιπα Φίλιππο: «Ενέπνευσε τις ζωές αμέτρητων νέων ανθρώπων»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διάγγελμα για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου προχώρησε πριν από λίγα λεπτά ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Όπως είπε ο πρίγκιπας Φίλιππος κέρδισε τη στοργή σειράς γενεών και παρέμεινε στο «τιμόνι» της μοναρχίας με τέτοιο τρόπο ώστε αυτή να παραμείνει ο ζωτικός θεσμός στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

«Διαμόρφωσε και ενέπνευσε τις ζωές αμέτρητων νέων ανθρώπων. Τον θυμόμαστε για τη σταθερή στήριξή του στη βασίλισσα», είπε μεταξύ άλλων ο Τζόνσον. 

«Ήταν ο άνθρωπος που υπήρξε σύζυγος για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην ιστορία, ένας από τους τελευταίους επιζώντες σε αυτή τη χώρα που υπηρέτησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. 

«Υπήρξε επιδέξιος καθοδηγητής της βασιλικής οικογένειας και της μοναρχίας έτσι ώστε να παραμείνει ένας θεσμός αδιαμφισβήτητα ζωτικής σημασίας για την ισορροπία και την ευτυχία του έθνους», τόνισε.  «Ήταν οικολόγος και πρωταθλητής του φυσικού περιβάλλοντος πολύ πριν αυτό γίνει της μόδας».

Συνέχισε προσθέτοντας πως «οι σκέψεις του έθνους στρέφονται πλέον στη βασίλισσα Ελισάβετ και ολόκληρη τη βρετανική οικογένεια». Διότι, όπως είπε ο Τζόνσον «έχασαν ένα πολυαγαπημένο δημόσιο πρόσωπο που έχαιρε τον σεβασμό όλων, έναν αφοσιωμένο σύζυγο και έναν στοργικό πατέρα, παππού και, πρόσφατα, προπάππου».

«Για αυτό και θρηνούμε σήμερα μαζί τη Βασίλισσα, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην ίδια και σε όλη της την οικογένεια και είμαστε ευγνώμονες, ως έθνος και ως βασίλειο, για την υπέροχη ζωή και το έργο του Πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή