Έρευνα για περιστατικά θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Έρευνα για περιστατικά θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιστατικά θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson ερευνά η επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (PRAC). 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση τέσσερα σοβαρά περιστατικά θρομβώσεων και χαμηλών αιμοπεταλίων αναφέρθηκαν μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19.

⇒ Διαβάστε επίσης: Eπιτροπή Εμβολιασμών: Να χορηγείται σε άτομα άνω των 30 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca

Το ένα από αυτά έγινε στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής και τα τρία υπόλοιπα κατά την εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού στις ΗΠΑ. Ο ένας από τους τρεις εμβολιασθέντες, σημειώνει η ανακοίνωση, κατέληξε. 

Προς το παρόν το εμβόλιο χρησιμοποιείται μόνο στις ΗΠΑ όπου έχει λάβει κατ’επείγουσα έγκριση. Στην Ε.Ε. η άδεια κυκλοφορίας εξασφαλίστηκε στις 11 Μαρτίου ωστόσο ο εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες. Προς το παρόν πάντως διευκρινίζεται ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί έαν υπάρχει αιτιώδης συσχέτιση μεταξύ της χορήγησης του εμβολίου και των περιστατικών που αναφέρθηκαν. Η επιτροπή ασφαλείας του EMA πραγματοποιεί έρευνα και θα αποφασίσει εάν χρειάζεται κάποια ρύθμιση για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή