Τουρκικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Αιγαίο

Τουρκικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Αιγαίο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΥΡΚΙΑ. Ενα εκπαιδευτικό αεροσκάφος KT-1 του τουρκικού στρατού συνετρίβη χθες στο Αιγαίο. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους διασώθηκαν, ενώ η αιτία του συμβάντος στα ανοικτά των ακτών της Φοτσά στη δυτική επαρχία της Σμύρνης, δεν είναι ακόμη γνωστή. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από στρατιωτική βάση στη Σμύρνη, η οποία φιλοξενεί τη δεύτερη κεντρική αεροπορική βάση.

Την Τετάρτη, ένα άλλο εκπαιδευτικό αεροσκάφος συνετρίβη στην κεντρική πόλη του Ικονίου και ο μοναδικός πιλότος που χειριζόταν το αεροσκάφος σκοτώθηκε στο ατύχημα. Ο Τούρκος στρατιωτικός πιλότος έχασε τη ζωή του όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος έπεσε στην περιοχή Καρατάι του Ικονίου της κεντρικής Τουρκίας. Το υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος NF-5, το οποίο ήταν μέρος των Turkish Stars, της φημισμένης αεροβατικής ομάδας επίδειξης των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων συνετρίβη στις 2.15 μ.μ. τοπική ώρα. Ο τόπος συντριβής του ήταν κοντά σε κύριο κόμβο της τουρκικής στρατιωτικής αεροπορίας της περιοχής. Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης στάλθηκαν στον τόπο του ατυχήματος και ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τα αίτια της συντριβής.

Ο πιλότος που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα ήταν ο κυβερνήτης Μπουράκ Γκεντσελεμπί. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πιλότος ήταν αρχικά στο Τίγλι, μια αεροπορική βάση στη δυτική περιοχή της Σμύρνης και ότι υπηρετούσε στο Ικόνιο από πέρυσι. Ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ανάρτησή του στο Twitter ευχήθηκε o Αλλάχ να δείξει το έλεός του για τον «πιλότο που μαρτύρησε» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Το Ικόνιο φιλοξενεί την αεροπορική ακροβατική ομάδα επίδειξης των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων Turkish Stars, καθώς και τη Solotürk, μια άλλη ομάδα αεροπορικών ακροβατικών επιδείξεων. Είναι το πρώτο σοβαρό ατύχημα που βίωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από τον περασμένο μήνα, όταν έντεκα στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατηγού, σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερό τους συνετρίβη εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών στην ανατολική επαρχία Μπιτλί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή