ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Ανατολική Ιάβα

Ινδονησία: Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Ανατολική Ιάβα

Σεισμός 5,9 βαθμών σημειώθηκε στον ωκεανό 91 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά του Μπλιτάρ στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 96 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το EMSC.

Σύμφωνα με την υπηρεσία γεωφυσικής της Ινδονησίας ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε βάθος 80 χιλιομέτρων. Η ίδια υπηρεσία σημείωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την πρόκληση τσουνάμι.

Σημειώνεται ότι το EMSC είχε ανακοινώσει αρχικά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών και ότι το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε βάθος 96 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS ανακοίνωσε ότι σεισμός έξι Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά των ακτών της Ινδονησίας και ότι το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε βάθος 82 χιλιομέτρων, σε απόσταση περίπου 45 χιλιομέτρων από την Μαλάνγκ στο νησί της Ιάβας.

Χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Ινδονησία είπαν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε διάφορες πόλεις, όπως οι Πασιτάν, Μπλιτάρ και Μαλάνγκ και στο νησί Μπαλί.

Ο Μπάγκιο Σετιγιόνο, αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών που βρίσκεται στη Μαλάνγκ, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ότι οι αξιωματούχοι ελέγχουν για πιθανή πρόκληση ζημιών από τον σεισμό.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ