Βρετανία: Πλήθος παραπόνων στο BBC για την κάλυψη του θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου

Βρετανία: Πλήθος παραπόνων στο BBC για την κάλυψη του θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί τηλεθεατές στη Βρετανία έκλεισαν τις τηλεοράσεις τους όταν τα κανάλια προχώρησαν σε μαζική κάλυψη της είδησης του θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου, σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα χθες Σάββατο, ενώ το BBC έλαβε τόσα πολλά παράπονα που δημιούργησε ειδική φόρμα παραπόνων στην ιστοσελίδα του.

Διαβάστε ακόμη: Τι αναμένεται για την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου

Το BBC 1 και το BBC 2 ανέβαλαν τα προγράμματά τους το βράδυ της Παρασκευή για να μεταδώσουν ταυτόχρονα έτοιμα αφιερώματα στον δούκα του Εδιμβούργου από τα παιδιά του.

Οι τηλεθεατές δεν χάρηκαν καθόλου για αυτό, Το BBC 1, το οποίο είναι παραδοσιακά το κανάλι που παρακολουθούν οι Βρετανοί σε γεγονότα εθνικής σημασίας, είδε την τηλεθέασή του να πέφτει κατά 6% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με ανάλυση των ποσοστών τηλεθέασης.

Για το BBC 2, η απόφαση να αναβάλει το πρόγραμμά του είχε καταστροφικές συνέπειες, καθώς έχασε τα δύο τρίτα του κοινού του, με κατά μέσο όρο μόλις 340.000 ανθρώπους να συντονίζονται μεταξύ 7 και 11 το βράδυ. Παρόμοια πτώση υπήρξε και για το ITV, αφότου άφησε στην άκρη το καθιερωμένο του πρόγραμμα το βράδυ της Παρασκευής προκειμένου να μεταδώσει αφιερώματα στον πρίγκιπα Φίλιππο.

Οι εθνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί του BBC αντικατέστησαν επίσης το πρόγραμμά τους με έτοιμα αφιερώματα, και κάποιοι μάλιστα έπαιζαν «πένθιμη» μουσική: Το Radio 1 έπαιζε επίσης τέτοιου είδους μουσική, συνοδευόμενη από ανακοινώσεις ότι ο ήχος του σταθμού εκείνη την ημέρα θα ήταν «λίγο διαφορετικός».

Το BBC 4 σταμάτησε εντελώς να μεταδίδει και προέβη σε ένα μήνυμα που προέτρεπε τους τηλεθεατές να παρακολουθήσουν το BBC 1.

Το BBC δεν ανέφερε πόσα παράπονα δέχθηκε, ούτε προέβη σε κάποιο σχολιασμό σχετικά με την αλλαγή του προγράμματός του.

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή