Πρίγκιπας Άντριου για Φίλιππο: Χάσαμε τον παππού του έθνους

Πρίγκιπας Άντριου για Φίλιππο: Χάσαμε τον παππού του έθνους

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας, δεύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, δήλωσε ότι η βασιλική οικογένεια βιώνει μία μεγάλη αίσθηση απώλειας, μετά το θάνατο του πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππου, την Παρασκευή.

«Νομίζω ότι ο τρόπος που μπορώ να το θέσω, είναι ότι χάσαμε σχεδόν, τον παππού του έθνους» δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

Ο πρίγκιπας Άντριου πρόσθεσε πως η βασίλισσα περιγράφει τον θάνατο του συζύγου της ως απώλεια που έχει προκαλέσει ένα μεγάλο κενό στη ζωή της.

Διαβάστε επίσης: Πλήθος παραπόνων στο BBC για την κάλυψη του θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου

Στις 17 Απριλίου η κηδεία

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου.

Το παλάτι επιβεβαίωσε πως ο πρίγκιπας Χάρι σχεδιάζει να παραστεί σε αυτήν. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να απουσιάσει, προκειμένου να μπορέσουν να παραστούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η κηδεία του Φίλιππου, ο οποίος απεβίωσε την Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών, θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ. Θα προηγηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: O πρίγκιπας Φίλιππος, η Ελλάδα και ο γάμος με την Ελισάβετ

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην τελετή θα είναι 30, με φόντο τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας της COVID-19. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας περιλαμβανομένης της βασίλισσας αναμένεται να φορούν μάσκα.

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε πως ο Χάρι, ο οποίος μετακόμισε στο Λος Άντζελες μετά την παραίτηση από τα καθήκοντά του, σχεδιάζει να παραστεί στην κηδεία του παππού του. Ωστόσο, η έγκυος σύζυγός του Μέγκαν έχει λάβει συστάσεις από τον γιατρό της να μην ταξιδέψει.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή