Γερμανία: Προς υποχρεωτική διάθεση self-tests στους υπαλλήλους εταιριών

Γερμανία: Προς υποχρεωτική διάθεση self-tests στους υπαλλήλους εταιριών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός της Δευτέρας η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αποφασίσει αν υποχρεώσει τις εταιρίες να διαθέτουν συσκευές αυτοδιάγνωσης (self-tests) υπαλλήλους τους.

Όπως ανέφερε κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο το πρωί της Δευτέρας, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το απόγευμα εάν θα καταστήσει υποχρεωτική την προσφορά απλών τεστ αυτοδιάγνωσης του κορωνοϊού στο προσωπικό της.

Τα self-test, η δωρεάν διάθεση των οποίων καθιερώθηκε πρώτα στην Ελλάδα, στην εκπαιδευτική κοινότητα, και θα επεκταθεί σιγά σιγά και στον γενικό πληθυσμό, είναι πλέον διαθέσιμα σε πολλές χώρες και η αξιοπιστία τους πείθει τό ένα κράτος μετά το άλλο να τα εμπιστευθεί με σκοπό τον αποτελεσματικό έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κατόπιν κρατικής έγκρισης, τρεις εταιρίες στη Γερμανία έχουν αρχίσει από τον Φεβρουάριο να διαθέτουν έναντι αντιτίμου τα self-tests στη χώρα ακόμη και μέσω σούπερ μάρκετ, χωρίς τη διάσταση της ελληνικής πρωτοβουλίας για δωρεάν διάθεση στον κόσμο.

Τυχόν υποχρεωτική χρήση των τεστ από τους υπαλλήλους εταιριών αναμένεται να διευκολύνει το άνοιγμα της οικονομίας στη Γερμανία, που ταλαιπωρείται από το νέο κύμα της πανδημίας.

Τη Δευτέρα η Γερμανία ανακοίνωσε 13.245 νέα κρούσματα κορωνοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο, με άλλους 99 νεκρούς που φέρνουν το σύνολο των θυμάτων στη χώρα στα 78.452.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή