Αγία Πετρούπολη: Φωτιά σε πολιτιστικό μνημείο – Νεκρός ένας πυροσβέστης

Αγία Πετρούπολη: Φωτιά σε πολιτιστικό μνημείο – Νεκρός ένας πυροσβέστης

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς, που ξέσπασε σε ένα από τα εμβληματικότερα κτίρια και παλαιότερα εργοστάσια της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, έχασε τη ζωή του ένας πυροσβέστης, ενώ δύο ακόμη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα. 

«Με τον πυροσβέστη είχε χαθεί η επαφή κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Έκτακτων Αναγκών. Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του, όταν η ομάδα που διοικούσε απομάκρυνε τους ανθρώπους από το κτίριο. Ο ίδιος εγκλωβίστηκε, ενώ οι δύο συνάδελφοί του κατάφεραν να βγουν βαριά τραυματισμένοι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη συνέχεια εντοπίστηκαν οι άλλοι δύο πυροσβέστες, που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, με σοβαρά εγκαύματα στο 50% των σωμάτων τους.

⇒Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο

Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Αγίας Πετρούπολης, οι πληροφορίες πως πέθανε και δεύτερος πυροσβέστης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Από την πυρκαγιά κατέρρευσε η οροφή του κτιρίου σε μια επιφάνεια 10.000 τ.μ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 12.35, ώρα Μόσχας. Αρχικά εκδηλώθηκε σε έναν χώρο 200 τ.μ. και εξαπλώθηκε στην συνέχεια σε μια έκταση 4.000 τ.μ.. Θεωρείται από τις πλέον μεγάλες και πολύπλοκες ως προς την αντιμετώπισή της. Δύο ώρες μετά την έναρξή της, το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι σε όλη την επιφάνεια του κτιρίου φλέγονται τέσσερεις όροφοι, ενώ η οροφή κατέρρευσε.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν 300 πυροσβέστες και 69 πυροσβεστικά οχήματα και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Ка-32.

Πρόκειται για την δεύτερη πυρκαγιά που σημειώνεται στο κτίριο μέσα σε διάστημα τριών χρόνων. Η πρώτη σημειώθηκε το 2018, κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης.

Το βιομηχανικό συγκρότημα, στο οποίο ξέσπασε η πυρκαγιά, είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομίας για την πόλη της Αγίας Πετρούπολης, καθώς ανεγέρθηκε στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Σήμερα, μέρος του συγκροτήματος λειτουργεί ως εμπορικό κέντρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή