ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΠΟΥ: Αργεί ακόμη το τέλος της πανδημίας

ΠΟΥ: Αργεί ακόμη το τέλος της πανδημίας

Η σύγχυση και ο εφησυχασμός που χαρακτηρίζουν τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Covid-19 σημαίνουν ότι το τέλος αργεί ακόμα, αλλά η πανδημία μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο κατά τους επόμενους μήνες με μέτρα για τη δημόσια υγεία με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς .

Διαβάστε ακόμη: Johnson & Johnson: Σήμερα τα πρώτα εμβόλια στην Ε.Ε. – Την Τετάρτη στην Ελλάδα

«Θέλουμε κι εμείς να δούμε τις κοινωνίες και τις οικονομίες να ανοίγουν ξανά, και θέλουμε να συνεχίσουν τόσο τα ταξίδια όσο και οι εμπορικές δραστηριότητες», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αυτή τη στιγμή όμως, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε πολλές χώρες είναι ασφυκτικά γεμάτες και άνθρωποι πεθαίνουν – και αυτό είναι κάτι που σίγουρα μπορεί να αποφευχθεί», τόνισε ο ίδιος.

«Το τέλος της πανδημίας Covid-19 αργεί πολύ ακόμη. Αλλά έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε αισιόδοξοι. Η μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων κατά τους δύο πρώτους μήνες του έτους δείχνει ότι αυτός ο ιός και οι παραλλαγές του μπορούν να περιοριστούν», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η μεταδοτικότητα προκλήθηκε από «σύγχυση, εφησυχασμό και έλλειψη συνέπειας στα μέτρα για τη δημόσια υγεία που ελήφθησαν».

Πηγή: Reuters