Φον ντερ Λάιεν: Δεν θα επιτρέψω να ξανασυμβεί αυτό που έγινε στην Άγκυρα

Φον ντερ Λάιεν: Δεν θα επιτρέψω να ξανασυμβεί αυτό που έγινε στην Άγκυρα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντησή της με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι δε θα επιτρέψει ποτέ να ξανασυμβεί κατάσταση σαν αυτή στην Άγκυρα. 

Στη διάρκεια της συνάντησης, η πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συζήτησαν μία σειρά ζητημάτων, ανέφερε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ, σημειώνοντας ότι αύριο Φον Ντερ Λάιεν και Μισέλ θα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το διπλωματικό ατόπημα της Άγκυρας που είχε ως αποτέλεσμα η κ. φον ντερ Λάιεν να στέκεται αρχικά όρθια μπροστά από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και στη συνέχεια να κάθεται σε έναν καναπέ μακριά τους, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις Βρυξέλλες και πλέον χαρακτηρίζεται ως SofaGate.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο κ. Μισέλ είχε δηλώσει ότι αν ήταν δυνατόν, θα γύριζε τον χρόνο πίσω για να διορθώσει την κατάσταση

«Δεν κρατάω κρυφό ότι δεν έχω κοιμηθεί καλά τις νύχτες έκτοτε, επειδή η σκηνή αναπαράγεται στο μυαλό μου», είπε ο κ. Μισέλ στην Handelsblatt.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή