Βρετανία: Νωρίτερα από τον στόχο η πρώτη δόση εμβολίου στους άνω των 50

Βρετανία: Νωρίτερα από τον στόχο η πρώτη δόση εμβολίου στους άνω των 50

Σύντομα ανοίγει ο εμβολιασμός και για τους άνω των 40, επίσης νωρίτερα του αναμενομένου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλες οι ηλικιακές ομάδες 50 ετών και άνω και όλες οι ομάδες υψηλού κινδύνου στη Μεγάλη Βρετανία έχουν μπει πλέον στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, με το περαιτέρω άνοιγμα στον γενικό πληθυσμό να ξεκινά νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν καθώς η επάρκεια εμβολίων και η πρόοδος στον εμβολιασμό επιτρέπει την επίσπευση της διαδικασίας.

Παρά τους φόβους για ελάττωση του ταχύτατου ρυθμού που έχει καταγράψει σχετικά το Ηνωμένο Βασίλειο, με την αναστάτωση που δημιουργήθηκε λόγω του εμβολίου της AstraZeneca και της Οξφόρδης, η ροή των εμβολιασμών είναι πολύ μεγάλη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαιρέτισε το επικείμενο άνοιγμα σε όλο τον πληθυσμό μερικές μέρες νωρίτερα από τον στόχο της 15ης Απριλίου, κάνοντας λόγο για «ένα ακόμη πολύ σημαντικό ορόσημο».

Έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πρόσκληση των ηλικιών από 40 έως 49 ετών, με την ηλικιακή ομάδα των 30 έως 39 ετών να ακολουθεί, πριν προσκληθούν και οι 18-29 ετών.

Διαβάστε ακόμη:

«Πολλές χιλιάδες ζωές έχουν σωθεί ήδη», τόνισε ο κ. Τζόνσον, καλώντας τους συμπατριώτες του να κλείσουν ραντεβού.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Αγγλία, σερ Σάιμον Στίβενς, δήλωσε ότι «ο εμβολιασμός των 19 από κάθε 20 ανθρώπους 50 ετών και άνω συνιστά ένα απίστευτο ορόσημο. Χωρίς αμφιβολία το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της Covid είναι το πλέον επιτυχημένο στην ιστορία μας».

Με βάση τα τελευταία στοιχεία περί εμβολιασμών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήδη 39,84 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν γίνει στη χώρα, από τις οποίες οι 32,19 εκατ. είναι οι πρώτες δόσεις, καλύπτοντας το 61,1% του ενήλικου πληθυσμού, και 7,65 εκατ. είναι οι δεύτερες δόσεις, που σημαίνει ότι το 14,5% των ενήλικων υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Jonhson.

Πηγή: Τhe Guardian, Sky News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή