Η Τουρκία ίσως χάσει 500.000 τουρίστες λόγω περιορισμού πτήσεων από Ρωσία

Η Τουρκία ίσως χάσει 500.000 τουρίστες λόγω περιορισμού πτήσεων από Ρωσία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι δήλωσε την Τετάρτη ότι οι περιορισμοί στις πτήσεις που επέβαλε η Ρωσία έως τον Ιούνιο μπορεί να κοστίσουν στην Τουρκία 500.000 λιγότερους τουρίστες.

H Ρωσία δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα περιορίσει τις πτήσεις της προς την Τουρκία από τις 15 Απριλίου έως την 1η Ιουνίου, επικαλούμενη την κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τουρκία.

«Η ημερομηνία άρσης των απαγορεύσεων στις πτήσεις μπορεί να έλθει νωρίτερα ανάλογα με την υποχώρηση των κρουσμάτων. Μπορεί να υπάρξει μείωση κατά 500.000 τουριστών», είπε ο κ. Ερσόι σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υφίσταται θέμα με τις τουριστικές κρατήσεις για το καλοκαίρι.

Ωστόσο εκτιμάται ευρέως ότι η ρωσική απόφαση συνδέεται περισσότερο με την τουρκική στάση στο ζήτημα της Ουκρανίας και τη διέλευση αμερικανικών πολεμικών πλοίων από τον Βόσπορο με κατεύθυνση τον Εύξεινο Πόντο.

Η καταρρέουσα τουρκική οικονομία έχει τεράστια ανάγκη τον εισερχόμενο τουρισμό, ύστερα από μια χρονιά τεράστιων απωλειών λόγω της πανδημίας.

⇒ Διαβάστε επίσης: Πατάτες και κρεμμύδια στους φτωχούς με εντολή Ερντογάν

Οι Ρώσοι που βρίσκονται στην Τουρκία θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν τις διακοπές τους ή να επιστρέψουν στη Ρωσία με ναυλωμένες πτήσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στην διάθεση της η Μόσχα, αυτήν την περίοδο επισκέπτονται την Τουρκία περίπου 30.000 Ρώσοι πολίτες.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή