Κρεμλίνο: Θα δράσουμε αποφασιστικά αν επιβληθούν κυρώσεις από ΗΠΑ

Κρεμλίνο: Θα δράσουμε αποφασιστικά αν επιβληθούν κυρώσεις από ΗΠΑ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο τόνισε σήμερα Τετάρτη στην Ουάσιγκτον ότι θα δράσει αποφασιστικά αν οι ΗΠΑ ακολουθήσουν «εχθρικά βήματα» όπως η επιβολή κυρώσεων, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο πηγή από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το RIA, το σχόλιο έκανε ο σύμβουλος του προέδρου Πούτιν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο οποίος κάλεσε στη Μόσχα τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ για συνομιλίες, μετά από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε τη διεξαγωγή μιας συνόδου κορυφής σε τρίτη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Πούτιν να συμβάλει στη «μείωση των εντάσεων» και του πρότεινε να συναντηθούν «σε μια τρίτη χώρα» εντός των επόμενων μηνών ώστε «να οικοδομήσουμε μια σταθερή και προβλέψιμη σχέση με τη Ρωσία».

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι θα «μελετήσει» την εν λόγω πρόταση

«Είναι ακόμη πρόωρο να μιλήσουμε γι’ αυτή τη συνάντηση με συγκεκριμένο τρόπο. Είναι μια νέα πρόταση που θα μελετηθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

Πηγή: Reuters, AFP

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή