Κομισιόν: Νωρίτερα η παράδοση 50 εκατ. δόσεων της Pfizer στην Ε.Ε.

Κομισιόν: Νωρίτερα η παράδοση 50 εκατ. δόσεων της Pfizer στην Ε.Ε.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Επίσπευση της παράδοσης πενήντα εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, ξεκινώντας από τον Απρίλιο ως το τέλος Ιουνίου εξασφάλισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως μόλις ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν πρόκειται για νέες δόσεις αλλά για ήδη συμφωνημένες ποσότητες, η παράδοση των οποίων μετατέθηκε χρονικά από το δ’ στο β’ τρίμηνο του 2021.

Διαβάστε ακόμη: Φον ντερ Λάιεν: Η Ε.Ε. άγγιξε το ορόσημο των 100 εκατ. εμβολιασμών

Όπως ανέφερε η κ. φον ντερ Λάιεν, ως χθες 126 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 είχαν παραδοθεί στην Ε.Ε., ενώ έχουν ήδη χορηγηθεί περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις. Αποκάλεσε τις δύο εταιρείες «αξιόπιστους εταίρους» της Ε.Ε. που «ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας».

Τέλος, η κ. φον ντερ Λάιεν αποκάλυψε ότι η Επιτροπή ήδη βρίσκεται σε συνομιλίες με τις Pfizer/BioNTech για την προ-αγορά 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου για το 2022-3.

Η νέα σύμβαση, είπε, θα προβλέπει την παραγωγή των εμβολίων, αλλά και όλων των αναγκαίων εξαρτημάτων και συστατικών, στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή