ΗΠΑ – Ρωσία: Έρχονται νέες κυρώσεις κατά Μόσχας;

ΗΠΑ – Ρωσία: Έρχονται νέες κυρώσεις κατά Μόσχας;

Η Ουάσιγκτον σκοπεύει να απελάσει 10 Ρώσους αξιωματούχους

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη η Ουάσιγκτον, κατηγορώντας τη Μόσχα για ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές και σε κυβερνοεπιθέσεις. Οι κυρώσεις αναμένεται να πλήξουν τόσο πρόσωπα όσο και εταιρίες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η Ουάσιγκτον πρόκειται να επιβάλει κυρώσεις σε μία μαύρη λίστα 30 εταιρειών και οργανισμών καθώς και να απελάσει περίπου 10 Ρώσους αξιωματούχους.

Τα μέτρα των ΗΠΑ αναμένεται να επιδεινώσουν περαιτέρω την ήδη κακή σχέση Ουάσιγκτον-Μόσχας, εν μέσω μεγάλης συγκέντρωσης ρωσικών δυνάμεων στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Το επιτελείο Μπάιντεν εξετάζει την απάντησή του

Οι εκτεταμένες κυρώσεις των Αμερικανών θα αποτελούν εν μέρει απάντηση στις κυβερνοεπιθέσεις στα προγράμματα παραγωγής της SolarWinds Corp, που η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι ενορχηστρώθηκε από τη Ρωσία. Ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, είχε περιγράψει την επίθεση αυτή τον περασμένο Δεκέμβριο ως τη μεγαλύτερη και πιο προχωρημένη κυβερνοεπίθεση που είχε δει ποτέ στον κόσμο.

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν επίσης να τιμωρήσουν τη Μόσχα για τη θεωρούμενη ανάμιξή της στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Αναφορές των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ανέφεραν τον Μάρτιο ότι ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανότατα κατηύθυνε την προσπάθεια μέσω κυβερνοχώρου υπέρ του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ενάντια στον τελικό νικητή, Τζο Μπάιντεν.

Η Ρωσία διαψεύδει σε όλους τους τόνους κάθε σχετική της ανάμιξη, και αναμένεται να απαντήσει με αντίστοιχες απελάσεις Αμερικανών από το έδαφός της.

Πηγή: Reuters, Euronews

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή