ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Απογοητευτική η ζήτηση για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στη Ρωσία

Κρεμλίνο: Απογοητευτική η ζήτηση για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στη Ρωσία

Η ζήτηση για εμβόλια κατά του κορωνοϊού στη Ρωσία παραμένει απογοητευτική, ωστόσο αυξάνεται σταδιακά, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο

Η Ρωσία χορηγεί τρία εμβόλια με γνωστότερο το Sputnik V, ενώ η Μόσχα έχει δώσει έγκριση για δύο άλλα εμβόλια, τα EpiVacCorona και CoviVac.

«Η ζήτηση είναι πράγματι μικρή, αλλά θα αυξηθεί. Αυξάνεται σταδιακά», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σήμερα στους δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς για τις πιθανές αιτίες του φαινομένου, ο ίδιος απάντησε ότι η ερώτηση αυτή θα πρέπει να απευθύνει στους ειδικούς της υγείας.

«Το Κρεμλίνο δεν μπορεί να αναλύσει αυτούς τους λόγους, είναι μάλλον ζήτημα των γιατρών, εκείνων που αναλύουν την συνολική ζήτηση για εμβολιασμούς … και (ζήτημα) της στάσης του πληθυσμού γενικώς ως προς τους εμβολιασμούς», σημείωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε σήμερα ότι πάνω από 820.000 κάτοικοι της πόλης αυτής των περίπου 13 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε χθες τη δεύτερη δόση ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο δήλωση του ίδιου.

Το Κρεμλίνο είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα ότι ο Πούτιν έλαβε την πρώτη δόση χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή να κοινοποιήσει φωτογραφικό υλικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, Sputnik