Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν σκόπευαν να διατηρήσουν στο Αφγανιστάν μόνιμα στρατεύματα

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν σκόπευαν να διατηρήσουν στο Αφγανιστάν μόνιμα στρατεύματα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Καμπούλ ότι ήρθε η ώρα οι αμερικανικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν και προειδοποίησε τους Ταλιμπάν πως οποιαδήποτε επίθεση εναντίον τους θα λάβει «πολύ ισχυρή απάντηση».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ο Μπλίνκεν είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκόπευαν ποτέ να διατηρήσουν μόνιμη στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν.

«Εάν, καθώς οι δυνάμεις μας αποχωρούν, δεχθούν επίθεση από τους Ταλιμπάν, αυτό θα αντιμετωπιστεί με μια πολύ ισχυρή απάντηση», δήλωσε προσθέτοντας ότι θα συνεχιστεί η αμερικανική υποστήριξη προς τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας που πολεμούν τους ισλαμιστές αντάρτες.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισήμανε πως οι ΗΠΑ θα «εντείνουν» τη διπλωματία τους για το Αφγανιστάν και θα κάνουν «ό,τι μπορούν» για να προάγουν τις προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστεί μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της Καμπούλ και των ανταρτών.

Η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει επίσης την ανθρωπιστική της υποστήριξη στο Αφγανιστάν και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών, πρόσθεσε ο Μπλίνκεν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή