ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος

Μόσχα: Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 αναχαίτισε αναγνωριστικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της Ρωσίας, στη χερσόνησο Καμτσάτκα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Κατά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το αμερικανικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τον ρωσικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα ρωσικά ραντάρ εντόπισαν το αεροπλάνο, ενώ προσέγγιζε τα σύνορα.

«Μαχητικό MiG-31 απογειώθηκε από αεροδρόμιο στην Καμτσάτκα για να το αναγνωρίσει και να το συνοδεύσει. Το πλήρωμα ταυτοποίησε τον αεροπορικό στόχο ως αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης RC-135 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας» σημείωσε η Μόσχα.

Σκληρές κυρώσεις, ψυχροπολεμικό κλίμα

Σημειώνεται ότι το «ψυχροπολεμικό» κλίμα στις σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ εντάθηκε τις προηγούμενες ώρες, μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν για επιβολή και νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας. 

Την Πέμπτη ο κ. Μπάιντεν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που επιτρέπει την επιβολή σειράς οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας και την απέλαση δέκα Ρώσων διπλωματών.

Σημειώνεται ότι κυρώσεις επιβλήθηκαν σε απάντηση των κυβερνοεπιθέσεων και της ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2020, ενεργειών που αποδίδονται από την Ουάσιγκτον, ευθέως, στη Μόσχα.

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας ήταν να καλέσει τον Αμερικανό πρέσβης στη Ρωσία Τζον Σάλιβαν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από Reuters