Μέρκελ: Ζωτικής σημασίας τα lockdown για να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας

Μέρκελ: Ζωτικής σημασίας τα lockdown για να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας

52" χρόνος ανάγνωσης

Κάλεσμα τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν τις ρυθμίσεις που θα της επιτρέψουν να επιβάλει lockdown και απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης απηύθυνε η καγκελάριος της χώρας Άγκελα Μέρκελ.

Όπως τόνισε, η πλειονότητα των Γερμανών τάσσεται υπέρ της επιβολής αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Οι εργαζόμενοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας στέλνουν το ένα σήμα κινδύνου μετά το άλλο» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας στο κοινοβούλιο.

«Ποιοι είμαστε εμείς για να αγνοήσουμε τις εκκλήσεις τους;» διερωτήθηκε και χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας τα lockdown, σύμφωνα με το Reuters.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Γερμανία: Yποχρεωτική διάθεση self-tests για όλους τους εργαζόμενους

Δραματική έκκληση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ»

Την Πέμπτη, έκκληση προς «όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις» να δράσουν «τώρα», προκειμένου να περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι επαφές και «να επιζήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι» άνθρωποι, απηύθυνε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ, κάνοντας λόγο για «δραματική κλιμάκωση» της κατάστασης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Κάθε μέρα μετράει», προειδοποίησε και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ωστόσο προέβλεψε ένα «διαφορετικό καλοκαίρι» από το περσινό.

Με πληροφορίες από Reuters