Ο Όλαφ Σολτς «ψηφίζει» AstraZeneca

Ο Όλαφ Σολτς «ψηφίζει» AstraZeneca

Την πρώτη δόση εμβολίου της AstraZeneca έλαβε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη δόση εμβολίου της AstraZeneca έλαβε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

«Πάντα έλεγα ότι θα εμβολιαζόμουν όταν έρθει η σειρά μου. Σήμερα είναι η μέρα. Αμέσως μετά, θα κάνω το εμβόλιο της AstraZeneca», δήλωσε το πρωί στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης

Μέρκελ: Ζωτικής σημασίας τα lockdown για να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας

 

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, 66 ετών, θα λάβει επίσης το εμβόλιο της AstraZeneca την Παρασκευή. Η καγκελαρία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Ο γερμανικός ρυθμιστής εμβολίων συνέστησε τον περιορισμό της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα άνω των 60 ετών, αναφέροντας τους κινδύνους για σπάνιες θρομβώσεις.

Τα ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca καθώς και αυτού της Johnson & Johnson απειλούν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου στα εμβόλια χαμηλού κόστους, στα οποία οι αρχές στηρίχθηκαν για την καταπολέμηση μιας πανδημίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από τρία εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. 

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή