Κολομβία: Ανασύρθηκαν 11 σοροί από χρυσωρυχείο

Κολομβία: Ανασύρθηκαν 11 σοροί από χρυσωρυχείο

Τις σορούς 11 εργαζομένων, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί σε παράνομο χρυσωρυχείο στα τέλη Μαρτίου εξαιτίας πλημμύρας, ανέσυραν σωστικά συνεργεία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις σορούς 11 εργαζομένων, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί σε παράνομο χρυσωρυχείο στα τέλη Μαρτίου εξαιτίας πλημμύρας, ανέσυραν σωστικά συνεργεία το Σαββατοκύριακο στη Νέιρα, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κολομβίας.

Έπειτα από τις προσπάθειες εξειδικευμένων μελών σωστικών συνεργείων «μπορέσαμε να ανασύρουμε τα 11 πτώματα», σημείωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Υπηρεσίας Μεταλλείων και Ορυχείων (ANM), Χουάν Μιγκέλ Ντουράν.

Οι 11 χρυσωρύχοι είχαν παγιδευτεί την 26η Μαρτίου σε στοά σε βάθος 17 μέτρων έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις. Τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων δυσκόλεψε η συνέχιση της κακοκαιρίας στην περιοχή.

Τα δυστυχήματα του είδους είναι συχνά στην Κολομβία, όπου πλέον τα έσοδα από την παράνομη εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων, ιδίως χρυσού, ξεπερνούν αυτά από τη διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Διάφορες ένοπλες οργανώσεις στη χώρα, που μαστίζεται τα τελευταία 60 περίπου χρόνια από έναν περίπλοκο εμφύλιο πόλεμο, χρηματοδοτούνται πρωτίστως από αυτές τις δύο δραστηριότητες.

Από την αρχή της χρονιάς, σε δυστυχήματα αυτής της φύσης έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 46 άνθρωποι, σύμφωνα με τα δεδομένα της ANM. Το 2020, ο απολογισμός των θυμάτων αυτού του είδους των δυστυχημάτων είχε φθάσει τους 171 νεκρούς, το 2019 τους 82, κατά την ίδια πηγή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή