ΗΠΑ: Μηνύματα Μπάιντεν, Ομπάμα και διασημοτήτων υπέρ του εμβολιασμού

ΗΠΑ: Μηνύματα Μπάιντεν, Ομπάμα και διασημοτήτων υπέρ του εμβολιασμού

Κάλεσμα στους Αμερικανούς να εμβολιαστούν απηύθυναν o Τζο Μπάιντεν, ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και σειρά διασημοτήτων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα στους Αμερικανούς να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού απηύθυναν την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και σειρά διασημοτήτων.

Σε τηλεοπτική εκδήλωση που παρουσιάστηκε από το NBC, ο κ. Μπάιντεν ευχαρίστησε όσους εμβολιάστηκαν ήδη, στέλνοντας μήνυμα στον υπόλοιπο πληθυσμό να ακολουθήσει με τη σειρά του. Όπως είπε, ο εμβολιασμός είναι το σημαντικότερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος για να προφυλαχθεί από την Covid-19.

Η εκπομπή παρουσιάστηκε λίγες ώρες προτού όλοι οι Αμερικανοί αποκτήσουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν εναντίον του νέου κορωνοϊού. Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε στο CNN ότι ο Λευκός Οίκος ξεκινά ενημέρωση με στόχο την ευαισθητοποίηση υπέρ του εμβολιασμού.

Σε κοινή εμφάνισή του με τους πρώην αστέρες του ΝΒΑ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ και Σακίλ Ο’Νιλ, κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης, ο Μπαράκ Ομπάμα απευθύνθηκε στους Αφροαμερικανούς και τους νέους, τονίζοντας πως όσο πιο γρήγορα εμβολιαστεί ο πληθυσμός, τόσο το καλύτερο. Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ απάντησε σημειώνοντας πόσο ενθουσιασμένος είναι που θα λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Άντονι Φάουτσι μίλησε με τον ηθοποιό Μάθιου Μακόναχι για τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας που ακολουθήθηκαν κατά την ανάπτυξη των εμβολίων. Ο κοινός εχθρός, είπε ο Δρ Φάουτσι, είναι ο ιός, ενώ ζήτησε να τεθούν στο περιθώριο οι πολιτικές διαφορές.

ΗΠΑ: Πάνω από 50% των ενηλίκων εμβολιάστηκε με τουλάχιστον μια δόση

Σημειώνεται πως περισσότεροι από τους μισούς ενήλικους Αμερικανούς έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες Κυριακή από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), την κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή