Τέξας: Δύο νεκροί από εκτροπή οχήματος Tesla χωρίς οδηγό (βίντεο)

Τέξας: Δύο νεκροί από εκτροπή οχήματος Tesla χωρίς οδηγό (βίντεο)

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς οδηγό φέρεται να ήταν αυτοκίνητο που συνετρίβη σε δέντρο το Σάββατο στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές στην κομητεία Χάρις, το όχημα, ένα Tesla, ήταν άνευ οδηγού πριν προκληθεί η σφοδρή σύγκρουση, κοντά στο Χιούστον.

Στη θέση του συνοδηγού και στο πίσω κάθισμα υπήρχαν δύο επιβάτες που βρήκαν ακαριαίο θάνατο, όταν το Tesla δεν έστριψε όταν έπρεπε, ξέφυγε από τον δρόμο στο Σπρινγκ του Τέξας και καρφώθηκε σε δέντρο πριν τα συντρίμμια του τυλιχθούν και στις φλόγες.

Αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής υπηρεσίας οδικής ασφάλειας διερευνούν αρκετά περιστατικά στα οποία μπορεί να έχει τεθεί σε λειτουργία ο αυτόματος πιλότος των οχημάτων Tesla.

Η εταιρία έχει διευκρινίσει ότι το σύστημα υποβοηθούμενης οδήγησης με την ονομασία Autopilot, που έχει το όνομα του συστήματος του αυτόματου πιλότου των αεροπλάνων, απαιτεί την επιτήρηση του οδηγού και δεν προσφέρεται για αυτόνομη οδήγηση του οχήματος χωρίς τον οδηγό του.

Ωστόσο η ομοσπονδιακή υπηρεσία τόνισε από το 2020 ότι υπάρχει πρόβλημα στην εφαρμογή του συστήματος, αφού δίνει την αίσθηση στους οδηγούς ότι δεν απαιτείται η δική τους προσοχή.

Πηγή: Associated Press, ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή