Κλίμα: Ο Μπάιντεν κάλεσε σαράντα ηγέτες

Κλίμα: Ο Μπάιντεν κάλεσε σαράντα ηγέτες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσκάλεσε τους ηγέτες 40 χωρών, συμπεριλαμβανομένων του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, στη διαδικτυακή Σύνοδο Κορυφής για την κλιματική κρίση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η Ουάσιγκτον ελπίζει ότι η Σύνοδος Κορυφής θα βοηθήσει στη διαμόρφωση και την επιτάχυνση των παγκόσμιων προσπαθειών για τη μείωση της ρύπανσης των ορυκτών καυσίμων. 

Ο Μπάιντεν κάλεσε επίσης τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να παρευρεθούν στη Σύνοδο. Αλλοι σημαντικοί παγκόσμιοι ηγέτες που προσκλήθηκαν είναι ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπιν Αμπντελαζίζ, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Στο πλαίσιο της Συνόδου, οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν έναν φιλόδοξο στόχο μείωσης των εκπομπών, για το 2030. Η καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της ομάδας του προέδρου Μπάιντεν, ήδη από την προεκλογική του εκστρατεία, καθώς ανακοίνωσε τον στόχο του να επιτευχθεί ανθρακική ουδετερότητα έως το 2050. 

Η Σύνοδος Κορυφής ξεκινάει την Πέμπτη 22 Απριλίου, Ημέρα της Γης, και θα πραγματοποιηθεί πριν από τη συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP26), που έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο, στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Η εκδήλωση της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και θα μεταδοθεί ζωντανά για το κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή